Pages

Lansare Proiect ’’Romania Norvegia dezvoltarea relatiilor bilaterale’’

Proiectul Romania Norvegia dezvoltarea relatiilor bilaterale, este impementat in cadrul Programului RO-01 –Asistenta Tehnica si Fondul Bilateral la Nivel National, Apelul II – Aprilie 2014, Fondul Bilateral la Nivel.

Granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei în vederea reducerii disparităților sociale și economice în cadrul Spațiului Economic European și pentru a întări relațiile bilaterale cu cele 16 state beneficiare din sudul și centrul Europei.

Scopul Fondului Bilateral la Nivel Național este de a sprijini diverse inițiative de cooperare bilaterală între entități din România și entități din Islanda, Principatul Liechtenstein și Regatul Norvegia
Ministerul Fondurilor Europene îndeplineşte rolul de Punct Naţional de Contact.

Punctul Naţional de Contact are responsabilitatea generală față de atingerea obiectivelor Granturilor SEE și Norvegiene 2009 – 2014, precum şi de implementarea acestora în România. De asemenea, Punctul Național de Contact este responsabil cu pregătirea şi implementarea Programului RO 01 Asistență Tehnică și Fondul Bilateral la Nivel Național,

Obiectivul principal al proiectului Romania Norvegia dezvoltarea relatiilor bilaterale,  il constituie întărirea cooperării bilaterale intre Romania si Norvegia.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

-consolidarea de bune relatii de cooperare si parteneriate cu alte organizatii similare in domeniul  copii si tineri in situatii de risc
- promova dreptatii sociale, democrație, pentru copii si tineri in situatii de risc,
- dezvoltarea de parteneriat pentru consolidarea bazele colaborării prezente si  viitoare, ce va conduce la îmbunătăţirea cunoaşterii şi înțelegerii reciproce şi împărtăşirea rezultatelor activităţilor fiecarui participant precum si la identificarea şi concretizarea unor idei si  concepte comune  de proiecte.
-identificarea şi concretizarea unor concepte comune  de proiecte.

Scopul proiectului este  relizarea unei mobilitati ale echipei de implemenare din cadrul ANTFCR la IDN, Norvegia pentru stabilirea obiectivelor si activitatiilor unui viitor proiect in domeniul copii si tineri in situatii de risc .

Activitatile proiectului Romania Norvegia dezvoltarea relatiilor bilaterale sunt:

I. Activitati pregatitoare pentru intocmirea proiectului:
· Demarerea unor  initiative de colaborare intre ANTFCR Roamania si IDN AS Norvegia
· Stabilirea de comun acord arile tematice  de interes astfel:- copii si tineri in situatii de risk
· Complectarea formularul de  cerere de finatare  si a documentelor  insotitoare
· Stabilirea programul preliminar al mobilității  cu partenerul norvegian, IDN AS.
· Transmiterii invitatiei de catre IDN AS  Norvegia catre partenerului Roman ANTFCR.
·  Stabilirea bugetului  proiectului si a locului de desfasurare al mobilitatii Trondheim, NORVEGIA.
· Stabilirea echipa  care se va deplasa in cadrul mobilitatii si va participa la implementarea proiectului

II. Activitati de implementare a proiectului.
· Lansarea publica a proiectului-in cadrul ANTFCR, moment de prezentare a finanatatorului si a  obiectivelor proiectului.
· Realizarea mobilitatii  in cadrul proiectului Romania Norvegia dezvoltarea relatiilor bilaterale,  in perioada 22-26 iunie 2014 la sediul IDN AS, Oscars gate 27,0352, OSLO, NORVEGIA

III.. Activitati dupa finalizarea mobilitatii
· Pastrarea  legaturii prin e-mail, mobil, sau prin alte mijloace de comunicare stabilita in planul de diseminare al informatiilor.
· Felicitari  pentru ocazii speciale, (zi nationala, zile onomastice ale  reprezentantilor partenerilor cunosctuti, precum cu ocazia  la sarbatorilor religioase etc.)
· Informarea partenerului IDN AS referitoare la toate stagiile in care se afla proiectul elaborat : numarul de inregistrare la depunere, evaluarea administrativa, evaluarea finala, acceptarea sau ne acceptarea,
· Inchidere publica a proiectului Norvegia dezvoltarea relatiilor bilaterale, in cadrul ANTFCR, prezentarea rezultatelor  finantatorului.